Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Вести arrow Снимак излагања гл. помоћника судије Трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Снимак излагања гл. помоћника судије Трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници Штампај Пошаљи
Субота, 10 фебруар 2018
 09.02.2018 12:18 | Г. М | Глас Српске
Бањалука - Није било састанка војног врха РС на којем је договорено извршење кривичног дјела у Сребреници, ни писане одлуке о томе, нити се то могло видјети из састанака о којима постоје забиљешке.

Те тврдње јавно је изнио Јонас Нилсен, главни помоћник судије Хашког трибунала Алфонса Орија, на предавању одржаном у Хагу.

О наведем излагању Глас Српске је већ писао, а видео и аудио записа тог предавања, које је под називом "Суђење Младићу – виђење инсајдера" одржаног у Институту Асер у Хагу 31. јануара, постао je доступан на YouTube каналу, а можете га погледати и овдје.
Ори је био предсједавајући судског вијећа које је у првостепеном поступку осудило команданта Војске РС генерала Ратка Младића на доживотни затвор. Генерал Младић је проглашен кривим и за геноцид у Сребреници иако Оријев помоћник јавно признаје да суд није имао за то никаквих доказа.

Наводе са предавања Јонаса Нилсена објелоданили су адвокати генерала Ратка Младића и његов син Дарко Младић на конференцији за новинаре у Београду.

Дарко Младић је нагласио да сада и они који су учествовали у доношењу хашке пресуде против генерала Младића јавно говоре да су осудили човјека без доказа и да не зна шта је скандал ако то није.

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >