Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Снимак излагања гл. помоћника судије Трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Снимак излагања гл. помоћника судије Трибунала: Није било одлуке за злочин и састанака о Сребреници Штампај Пошаљи
Субота, 10 фебруар 2018
 09.02.2018 12:18 | Г. М | Глас Српске
Бањалука - Није било састанка војног врха РС на којем је договорено извршење кривичног дјела у Сребреници, ни писане одлуке о томе, нити се то могло видјети из састанака о којима постоје забиљешке.

Те тврдње јавно је изнио Јонас Нилсен, главни помоћник судије Хашког трибунала Алфонса Орија, на предавању одржаном у Хагу.

О наведем излагању Глас Српске је већ писао, а видео и аудио записа тог предавања, које је под називом "Суђење Младићу – виђење инсајдера" одржаног у Институту Асер у Хагу 31. јануара, постао je доступан на YouTube каналу, а можете га погледати и овдје.
Ори је био предсједавајући судског вијећа које је у првостепеном поступку осудило команданта Војске РС генерала Ратка Младића на доживотни затвор. Генерал Младић је проглашен кривим и за геноцид у Сребреници иако Оријев помоћник јавно признаје да суд није имао за то никаквих доказа.

Наводе са предавања Јонаса Нилсена објелоданили су адвокати генерала Ратка Младића и његов син Дарко Младић на конференцији за новинаре у Београду.

Дарко Младић је нагласио да сада и они који су учествовали у доношењу хашке пресуде против генерала Младића јавно говоре да су осудили човјека без доказа и да не зна шта је скандал ако то није.

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >