Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Елфете Весели arrow Предмет Весели: Утврђивање термина видо линка наредне седмице
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Предмет Весели: Утврђивање термина видо линка наредне седмице Штампај Пошаљи
Петак, 09 фебруар 2018
САРАЈЕВО, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић очекује да ће га Дирекција за правне и оперативне послове Холандије наредне седмице обавијестити о тачном термину одржавања видео-линка путем којег би био саслушан свједок Тужилаштва у предмету који се води против Елфете Весели и Сакиба Халиловића за убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

На данашњој статусној конференцији у Суду БиХ, Јањић је рекао да је из Дирекције у Холандији добио увјеравање да ће о овом термину бити обавијештен веома брзо.

Уколико у року од 15 дана не буде одређен тачан датум одржавања видео-линка, Суд је саопштио да ће одустати од овог свједока, те заказати нову статусну конференцију на којој ће бити ријечи о даљем наставку извођења доказа.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица такозване Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео неопходне мјере да буде кажњена.


http://www.srna.rs/novosti/568348/utvrdjivanje-termina-odrzavanja-video-linka-naredne-sedmice.htm

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >