Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Сакиб Махмуљин arrow У бх правосуђу све је могуће: Судија Смајловић заступа интересе оптуженог Махмуљина
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

У бх правосуђу све је могуће: Судија Смајловић заступа интересе оптуженог Махмуљина Штампај Пошаљи
Субота, 30 децембар 2017
29/12/2017 |  РТРС

У бх правосуђу све је могуће. Па и то да судија заступа интересе оптуженог! Управо тако се понаша ратни судија из Коњица, Мира Смајловић, у предмету против команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина, којег оптужница терети по командној одговорности за злочин одреда “Ел муџахедин”, над српским заробљеницима на подручју Возуће 1995. године.

Као да није довољно што се тужилац Седин Идризовић дрзнуо да трагичном сукобу у региону – што је Дејтонска квалификација или оружаном сукобу у БиХ – хашка, самоиницијативно “додијели” међународни предзнак, наводећи у оптужници да је Војска Српске ратовала “за рачун тадашње Савезне Републике Југославије”.

И као да није довољно што је исти тужилац, већ у оптужници потцртао како су, ни мање ни више, већ муџахедини отимали ратне заробљенике од својих “домаћина” умањујући тако Махмуљинову одговорност!

Његовим “путем” већ од првог рочишта кренула је и ратни судија Мира Смајловић. Закон јој налаже да буде “неутрална”. Но, једног за другим – свједоке и њихов “прст кривице” усмјерава у све друге, само не у Махмуљина - у командни кадар батаљона, бригаде или дивизије, онда пак у Главни штаб муслиманске Армије – имагинарно у Сарајево или у Тузлу, само не у оптуженег команданта 3. корпуса.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=283813AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >