Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Тужилаштво уложило још три материјална доказа у случају Весели
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Тужилаштво уложило још три материјална доказа у случају Весели Штампај Пошаљи
Четвртак, 28 децембар 2017
САРАЈЕВО, 28. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ уложило је данас још три материјална доказа током наставка суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Тужилац Милорад Барашин, који је мијењао колегу Мирослава Јањића, уложио је изводе из Матичне књиге умрлих општине Зворник на име Слободан Стојановић од 27. јула 1992. године и његовог оца Илије Стојановића, који је у међувремену преминуо.

Барашин је уложио и записник Центра јавне безбједности Зворник од 15. марта 1993. године са печатом Хашког трибунала, који је сачињен током давања изјаве ратног заробљеника Војске Републике Српске Фериза Кајића.

Бранилац Елфете Весели, Мирна Делалић, уложила је приговор на аутентичност, законитост и релевантност овог доказа, наводећи да он није битан за овај предмет.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

Термин за одржавање наредног рочишта, на којем би путем видео линка требало да буде саслушан још један свједок Тужилаштва, биће накнадно одређен.


http://www.srna.rs/novosti/556496/tuzilastvo-ulozilo-jos-tri-materijalna-dokaza.htmAddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >