Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Суђења arrow Укинута пресуда Екрему Ибрачевићу
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укинута пресуда Екрему Ибрачевићу Штампај Пошаљи
Субота, 11 новембар 2017
САРАЈЕВО, 10. НОВЕМБРА /СРНА/ - Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ укинуло је пресуду у осуђујећем дијелу Екрему Ибрачевићу, који је првостепеном пресудом осуђен на три године затвора за злочине над српским цивилима у љето 1992. године на подручју Сребреника.

У предмету против Ибрачевића, Фарука Смајловића и Сејдалије Ћовића, Апелационо одјељење уважило је жалбу Ибрачевићевог браниоца, укинуло првостепену пресуду од 28. октобра прошле године у осуђујућем дијелу и одредило одржавање претреса пред вијећем Апелационог одјељења.

Из Суда БиХ саопштено је да је жалба Тужилаштва БиХ у погледу ослобађајућег дијела одбијена као неоснована, те да се пресуда Суда БиХ у том дијелу потврђује.

Првостепеном пресудом Ибрачевић је проглашен кривим да је починио ратни злочин против цивилног становништва и осуђен на три године затвора, док су Смајловић и Ћовић ослобођени.

Из Суда БиХ тада је наведено да судско вијеће није имало дилеме да је Ибрачевић починио радње нечовјечног поступања према цивилима који су били затворени у објекту Рапатница у Сребренику.

На сједници Апелационог вијећа, одржаној 12. јула, тужилац и одбрана оптуженог Ибрачевића укратко су изложили жалбене разлоге и одговоре на изјављене жалбе.

http://www.srna.rs/novosti/543744/ukinuta-presuda-ekremu-ibracevicu.htm

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >