Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Суђења arrow Укинута пресуда Екрему Ибрачевићу
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укинута пресуда Екрему Ибрачевићу Штампај Пошаљи
Субота, 11 новембар 2017
САРАЈЕВО, 10. НОВЕМБРА /СРНА/ - Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ укинуло је пресуду у осуђујећем дијелу Екрему Ибрачевићу, који је првостепеном пресудом осуђен на три године затвора за злочине над српским цивилима у љето 1992. године на подручју Сребреника.

У предмету против Ибрачевића, Фарука Смајловића и Сејдалије Ћовића, Апелационо одјељење уважило је жалбу Ибрачевићевог браниоца, укинуло првостепену пресуду од 28. октобра прошле године у осуђујућем дијелу и одредило одржавање претреса пред вијећем Апелационог одјељења.

Из Суда БиХ саопштено је да је жалба Тужилаштва БиХ у погледу ослобађајућег дијела одбијена као неоснована, те да се пресуда Суда БиХ у том дијелу потврђује.

Првостепеном пресудом Ибрачевић је проглашен кривим да је починио ратни злочин против цивилног становништва и осуђен на три године затвора, док су Смајловић и Ћовић ослобођени.

Из Суда БиХ тада је наведено да судско вијеће није имало дилеме да је Ибрачевић починио радње нечовјечног поступања према цивилима који су били затворени у објекту Рапатница у Сребренику.

На сједници Апелационог вијећа, одржаној 12. јула, тужилац и одбрана оптуженог Ибрачевића укратко су изложили жалбене разлоге и одговоре на изјављене жалбе.

http://www.srna.rs/novosti/543744/ukinuta-presuda-ekremu-ibracevicu.htm

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >