Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Исламски екстремизам arrow Из Европе највише припадника ИД из БиХ, Косова, Албаније
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Из Европе највише припадника ИД из БиХ, Косова, Албаније Штампај Пошаљи
Уторак, 01 август 2017
Танјуг | 31. јул 2017. 19:50 | Вечерње новости

Џихадистичкој Исламској држави (ИД) највише екстремиста из Европе придружило се из Босне и Херцеговине, следи Косово, а на трећем месту по броју џихадиста су Албанија и Белгија

Џихадистичкој Исламској држави (ИД) највише екстремиста из Европе придружило се из Босне и Херцеговине, следи Косово, а на трећем месту по броју џихадиста су Албанија и Белгија, показује карта коју је објавио Радио Слободна Европа (РСЕ).

Србија има само једног забележеног борца у редовима ИД на милион становника, а у Хрватској нема забележених случајева, преноси index.hr.

На мапи са бројем бораца ИД из светских држава, међу европским земљама водећа је БиХ, која тренутно има 92 борца на милион становника и из које је највише екстремиста отишло у Ирак и Сирију.

Одмах иза БиХ следи Косово са 83 екстремиста на милион становника, на трећем местусу Белгија и Албанија са по 46 бораца ИД на милион становника, а иза њих је Шведска, која има 32 екстремиста на милион становника.

"Потврђено је да су се стотине људи придружиле ИД, а ради се о броју између 250 и 300 особа", рекао је шеф шведске обавештајне службе Андерс Торнберг.http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:678447-Iz-Evrope-najvise-pripadnika-ID-iz-BiH-Kosova-Albanije
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >