Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Алмаз Незировић arrow Алмазу Незировићу за ратне злочине над Србима шест година затвора
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Алмазу Незировићу за ратне злочине над Србима шест година затвора Штампај Пошаљи
Четвртак, 13 јул 2017
13/07/2017 |  14:08 | РТРС | Срна

Апелационо вијеће Суда БиХ преиначило је првостепену пресуду Алмазу Незировићу за ратне злочине над српским цивилима у Дервенти 1992. године и повећало му затворску казну са двије на шест година.

Апелационо вијеће је дјелимично уважило жалбу Тужилаштва БиХ на првостепену пресуду Суда БиХ од 16. фебруара којом је Незировић осуђен на двије године затвора, те му изрекло казну затвора у трајању од шест година.

Жалба Тужилаштва БиХ на ослобађајући дио првостепене пресуде одбијена је као неоснована.

Јавна сједница Апелационог вијећа одржана је 8. јуна, саопштено је из Суда БиХ.

Суду БиХ првостепено је осудио Незировића на двије године затвора за ратни злочин против цивилног становништва, због нечовјечног поступања и наношења тјелесне и психичке боли цивилима српске националности у логору "Рабић" у Дервенти од краја априла до краја јула 1992. године.

У изречену казну урачунат му је екстрадициони притвор од јула 2012. до јула 2015. године који је провео у САД, као и мјесец дана притвора који му је био одређен када је изручен у БиХ.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=261198
AddThis Social Bookmark Button
 
Следећи >