Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Сарајево arrow Фељтон дневника Политика arrow Политика: Престоница џихада у Европи - Геноцид над Србима у Сарајеву (1)
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Политика: Престоница џихада у Европи - Геноцид над Србима у Сарајеву (1) Штампај Пошаљи
Среда, 22 март 2017
Миливоје Иванишевић, Драгана Грчић Гавриловић

Муслимани су само у првој ратној години убили више лица српске националности него што су их убили фашисти за време немачке окупације током Другог светског рата

Геноцид над Србима у Сарајеву и грађански рат у Босни и Херцеговини започео је 1. марта 1992. у недељу када су у центру Сарајева муслимански екстремисти с улице отворено пуцали на српску цркву и сватове.  Том приликом су убили старог свата Николу Гардовића, само зато што је србин и хришћанин. То је био знак за општи напад на Србе, а Сарајево је претворено у највећи концентрациони логор  после Другог светског рата у коме су муслимани убили 7019 Срба, што је знатно више него што их је за време Другог светског рата убио познати крволок, Хрват Анте Павелић. У току истог месеца, марта 1992 .год. извршени су масовни покољи Срба у Бос. Броду, Сијековцу, западној Херцеговини, на Купрешкој висоравни...То је принудило Србе на самоодбрану и они су се, више самоиницијативно него организовано, прихватили оружја да би предупредили геноцид из времена НДХ, да спрече масовне покоље који су над њиховим прецима извршили хрватски фашисти кад је само у Јасеновцу свирепо побијено преко 800.000 српских цивила, претежно похапшених у БиХ, а међу њима и преко 30.000 српске деце.

Распаду Југославије који је започео у пролеће 1991. године сецесијом Словеније и Хрватске, неуставно се придружује и Босна и Херцеговина под руководством исламског фундаменталисте Алије Изетбеговића. Та бивша југословнска република, супротно вољи милионског српског становништва, захваљујући подршци САД и држава НАТО алијансе, добија независност и међународно признање 6. априла 1992. године.

Од тада Алија Изетбеговић започиње исламизацију БиХ, а главни град Сарајево  постаје исламски центар и престоница џихада у Европи. У исламском свету Алију Изетбеговића називају „Краљем исламске идеологије Запада“, потом је проглашен за „ Алаховог изасланика на земљи који води вернике ислама правим путем“. У Саудијској Арабији постаје први носилац велике верске награде „Краљ Фејсал“ добијене „за успешно покретање и вођење верског рата, џихада, у Европи.“

Позната је његова максима да не може постојати исламско уређење без независности и слободе и да ће жртвовати мир ради независности, а никада независност ради мира. Он је ту новостворену самосталну европску државу учланио у заједницу исламских земаља. За муслимане БиХ је већ калифат, у коме нема места за мултиетничку и мултиконфесионалну БиХ, као ни за оне који су били против етнички чисте, исламске БиХ државе.

Све то се претворило у неприкривену претњу људима који су били против искључиво муслиманске БиХ. Сарајево је претворено у гето и пакао за Србе. Њихов статус у Сарајеву може се без претеривања поредити са статусом Јевреја у Берлину или Јевреја у варшавском гету. Свирепа убиства, силовања, хапшења, затвори и логори, отимачина и пљачке, били су погубна свакодневица мештана српске националности. Стицајем околности Срби Сарајева су били присиљени да се супродставе верском фанатизму локалних муслиманских екстремиста и следбеника идеологије Алије Изетбеговића. Супродставли су се исламизацији своје земље и Европе. И то су скупо платили. Муслимани су само у првој ратној години убили више лица српске националности него што су их убили фашисти за време немачке окупације током Другог светског рата. Алија Изетбеговић је увелико надмашио свог по злу и геноциду познатог претходника Анту Павелића. Сарајево је без сумње још увек једно од највећих, добро чуваних и од јавности још боље скриваних, злочина геноцида над Србима. То потврђују 123 концетрациона логора, јавне куће са српским робињама, преко 7000 убијених Срба и десетине ексхумираних масовних гробница. Мртви Срби су најубедљивији сведоци истине. Њихове мошти је могуће сакрити,  али не и њихов нестанак. Они што су злочин извршили, а многи су и данас на власти, све чине да избришу трагове и разоткривање свог геноцидног злодела. Злочинци се никада нису бојали Бога, они се једино боје казне и освете. Властодршци страхују од разобличавања обмане и суочавања са великом сарајевском лажи и прикривеном геноцидном злочину над Србима Сарајева.

(наставиће се)

Миливоје Иванишевић, Драгана Грчић Гавриловић: „Геноцид над Србима - Сарајево 1992-1995. Сведочења преживелих логораша“


Издавач „Пешић и синови“, 2016.
www.pesicisinovi.rs

Књига се може наручити код издавача:
продаја: 062/1264-824
или на интернет адреси:
http://www.pesicisinovi.co.rs/index.php/pagebook?&idknj=239



Политика: Престоница џихада у Европи - Геноцид над Србима у Сарајеву (1)
Политика: Жртву је требало претворити у злочинца - Геноцид над Србима у Сарајеву (2)
Политика: Задржани као таоци - Геноцид над Србима у Сарајеву (3)
Политика: Тучени до бесвести - Геноцид над Србима у Сарајеву (4)
Политика: Богу душу, Бог је неће - Геноцид над Србима у Сарајеву (5)
Политика: Да вам се затре семе - Геноцид над Србима у Сарајеву (6)
Политика: Натерали су ме да певам - Геноцид над Србима у Сарајеву (7)
Политика: Користе нас као живи штит - Геноцид над Србима у Сарајеву (8)
Политика: Затвор „Сунце“ и подрум без светла - Геноцид над Србима у Сарајеву (9)
Пoлитика: Тата, шта ће бити са нама - Геноцид над Србима у Сарајеву (10)





AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >