Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Суђења arrow Четворица оптужених се изјаснила о кривици за злочин у Великом парку
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Четворица оптужених се изјаснила о кривици за злочин у Великом парку Штампај Пошаљи
Уторак, 28 фебруар 2017
28.02.2017 11:30 | Ж. Д.

Сарајево - Суђење четворици оптужених за ратне злочине над заробљеним војницима ЈНА почињене 1992. године у Сарајеву у случају "Велики парк" требало би да почне у року од 15 дана.


Оптужени бивши командант Специјалне јединице МУП-а РБиХ Драган Викић, бивши министар унутрашњих послова РБиХ Јусуф Пушина те Нермин Узуновић и Младен Човчић јуче су се изјаснили да нису криви.

Тужилаштво БиХ је 29. децембра прошле године подигло оптужницу због ратних злочина над припадницима ЈНА у априлу 1992. у Великом парку у Сарајеву. Оптуженима је стављено на терет да су као команданти и припадници регуларних полицијских снага и резервног састава полиције знали и били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња. Војници су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева гдје су рафалима убијени.

Тужилаштво је раније саопштило да је у овом предмету спровело дуготрајну, детаљну и темељну истрагу у којој је саслушано више десетина свједока и прикупљена велика количина доказног материјала. Наводе оптужнице доказиваће са више од 80 свједока и 400 доказних материјала.

Након јучерашњег рочишта Никица Гржић, који брани Пушину, рекао је да доказима којима располаже тужилаштво неће успјети доказати кривицу његовог брањеника, а исто мишљење има и Фахија Каркин, који заступа Викића. Изјашњене о кривици испред зграде Суда БиХ и у судници пратило је око 100 сабораца и присталица оптужених.


http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Cetvorica-optuzenih-se-izjasnila-o-krivici-za-zlocin-u-Velikom-parku-za-15-dana/230793.html



AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >