Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Исламски екстремизам arrow Поново приведена Елма Ђушинац
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Поново приведена Елма Ђушинац Штампај Пошаљи
Среда, 30 децембар 2015
29.12.2015 22:21 | Срна

Приштина - Елма Ђушинац, која је у БиХ осумњичена за повезаност са тероризмом, приведена је данас на административном прелаз Брњак, на путу Нови Пазар - Зубин Поток, речено је Срни у Косовској полицији.


Она је око 14.00 часова заустављена на прелазу, одакле је спроведена у полицијску станицу у јужној Косовској Митровици, наводе у полицији.

У Косовској полицији кажу да ће Елма Ђушинац бити накнадно испитана пошто је "послије хапшења преживјела трауме".

Елма Ђушинац, поријеклом из Бошњачке махале у сјеверној Косовској Митровици, ухапшена је 25. новембра у Калесији у БиХ због сумње у повезаност са тероризмом, те да је представљала могућу пријетњу.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су је заједно са супругом Енесом Мешићем који је недуго послије хапшења пуштен на слободу. Он је био у групи лица која су приведена 3. септембра 2014. у полицијској акцији кодног назива "Дамаск", а која се доводе у везу са тероризмом.

Елма Ђушинац је 22. децембра депортована у Србију и изречена јој је мјера протјеривања са забраном уласка у БиХ у периоду од пет година јер је проглашена пријетњом по националну безбједност.

Она је потом седам дана боравила у Новом Пазару. Данас је са оцем кренула за Косовску Митровицу, гдје им је породична кућа.


http://www.glassrpske.com/novosti/srbija/Privedena-Elma-Djusinac/200077.html




AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >