Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Исламски екстремизам arrow Радикални исламисти кампују у Доњем Вакуфу: Обучавају 120 припадника
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Радикални исламисти кампују у Доњем Вакуфу: Обучавају 120 припадника Штампај Пошаљи
Понедељак, 07 децембар 2015
Н.Н. 07.12.2015 09:54

ЗАГРЕБ - У селу Брезичани код Доњег Вакуфа у БиХ већ годинама борилачке вјештине са оружјем усавршава 80 до 120 припадника радикалног ислама.


Након посљедњег терористичког чина у БиХ када је сљедбеник вехабија Енес Омерагић убио двојицу припадника Оружаних снага БиХ, Слободна Далмација је ‘испитала’ сигурносно-обавјештајни систем, кроз више релевантних обавјештајно-безбједносних извора.

Трагали су за информацијама о томе што подузимају по питању сигурности, колико сљедбеника вехабијско-селефијског покрета означавају као потенцијалне терористе…Суочили су се с алармантним и шокантним подацима неспојивим са вијеком у којем живимо.

Наиме, открили су како надомак Хрватске има најмање 35 вехабијских комуна, у шест кантона, евидентираних и праћених од органа сигурности.

Једна од тих 35 је атипична. Служи као камп за обуку с оружјем на војном полигону бивше ЈНА. Налази се у селу Брезичанима, а шеф заједнице је инструктор Ариф Чагаљ.

У тој комуни, своједобно српском селу, које су незапослени селефије комплетно откупили, већ годинама свакодневно уче борилачке вјештине, с оружјем, усавршавају од 80 до 120 припадника радикалног ислама.

(Nn/24sata.hr)

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Radikalni-islamisti-kampuju-u-Donjem-Vakufu-Obucavaju-120-pripadnika/340762

AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >