Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Ген. Ратко Младић arrow Суђење
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
 

Хаг - Доказни поступак против Младића од 9. јула Штампај Пошаљи
Субота, 23 јун 2012
18:43    |    22/06/2012 |    СРНА

Претресно вијеће Хашког трибунала заказало је за 9. јул почетак доказног поступка тужилаштва на суђењу некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу.
 
Суђење је почело 16. маја, изношењем уводне ријечи тужилаштва, а саслушање првих свједока било је предвиђено за 25. јун.

Вијеће је прошлог понедјељка донијело одлуку да до даљег суспендује поступак, због проблема у објелодањивању докумената одбрани.


Детаљније...
 
Хаг: Поново одложен почетак извођења доказа тужилаштва на суђењу Ратку Младићу Штампај Пошаљи
Уторак, 19 јун 2012
понедељак, 18. јун 2012.

Београд/ Хаг -- Судско веће Хашког трибунала поново је одложило почетак извођења доказа тужилаштва на суђењу Ратку Младићу.

Процес који је, после уводне речи тужилаца одржане 16. и 17. маја, требало да се настави 25. јуна, сведочењем првих сведока, одложен је до даљег, наводи се у саопштењу суда.

Као и пре месец дана, разлог новог одлагања суђења је неблаговремено обелодањивање докумената које тужилаштво намерава да користи на суђењу, а по правилнику суда мора да достави на увид и оптуженом.

Подсетимо, Ратко Младић, бивши командант Војске Републике Српске, ухапшен је 26. маја прошле године, после шеснаест година проведених у бекству. Хашки трибунал терети га за ратне злочине широм Босне као и за геноцид у Сребреници и још седам&нбсп;градова у БиХ.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна страна 31 32 Следећа страна > Крај >>

Резултати 125 - 126 од 126