Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Конституисана Комисија за Сребреницу Штампај Пошаљи
Уторак, 02 април 2019
Р. С. | 01. април 2019 | Вечерње новости

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године одржала је у понедељак у Бањалуци конститутивну седницу

БАЊАЛУКА - Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године одржала је у понедељак у Бањалуци конститутивну седницу.

Одлучено је да се комисија неће оглашавати у јавности до окончања рада јер сматрају да би "преурањени контакти с медијима, из поштовања према важној мисији коју требају обавити, били непотребни и контрапродуктивни".

- Пре него што се дође до конкретних закључака на основу доступне документације и анализа које су потребне да се објективно уради овај посао, нема потребе за иступима у јавности – став је чланова Комисије за Сребреницу.

Исти став имала је и Независна међународна комисија за Сарајево, која је конституисана прошле седмице.

У фебруару ове године Влада РС је именовала чланове обе комисије.

За председавајућег Комисије за Сребреницу именован је Гидеон Грајф из Израела, док су чланови Аденреле Шинаба из Нигерије, Јуки Оса из Јапана, Рогер Бајард из Аустралије, Зенг Ји из Кине, Ђузепе Закариа из Италије, Маркус Голдбах из Њемачке, Лоренс Арманд Френч из САД и Марија Ђурић из Србије.


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:786371-Konstituisana-Komisija-za-SrebrenicuAddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >