Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна arrow Починиоци arrow Случај Махмуљин: Тужилаштво ће приложити 990 материјалних доказа
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Случај Махмуљин: Тужилаштво ће приложити 990 материјалних доказа Штампај Пошаљи
Среда, 04 јул 2018
4/07/2018 | 12:00 | СРНА | РТРС

У наставку суђења команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину за злочине над заробљеним Србима на подручју Завидовића и Возуће 1995. године данас је договорен начин и темпо прилагања 990 материјалних доказа Тужилаштва БиХ.

Тужилац Седин Идризовић рекао је да се први дио од 667 материјалних доказа односи на доказивање командне одговорности Махмуљина, друга на ексхумације и обдукције, док се трећа односи на доказе о оружаном сукобу у БиХ.

Идризовић је додао да је скоро половина од 666 материјалних доказа већ изнесена у досадашњем судском процесу Махмуљину.

На данашњем рочишту присуствовао је и судски вјештак неуропсихијатар Мухамед Ахмић, са чијег је вјештачења јавност била изузета.

Оптужница терети Махмуљина да као командант Трећег корпуса, у чијем је саставу дјеловао и одред "Ел муџахедин", ништа није предузео да спријечи злочин припадника овог одреда над ратним заробљеницима и српским цивилима током војне акције на ширем подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

Суђење би требало да буде настављено 29. августа.


AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >