Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
На подручју општине Сребреница од 1992. до 1995. године убијено је или умрло, после стравичних тортура, 3287 Срба, То није коначан број. 
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Идентификоване четири жртве српске националности Штампај Пошаљи
Среда, 01 новембар 2017
31/10/2017 |  16:07 ⇒ 16:08 | РТРС | Срна

У Заводу за судску медицину у Бањалуци данас су идентификоване четири жртве српске националности нестале у току протеклог рата на подручју Хрватске и у Кључу на подручју БиХ, саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Посмртни остаци данас идентификованих жртава ексхумирани су у ранијем периоду из гробља Врбовљани и у мјесту Кореница на подручју Хрватске, те из гробља Јарице на подручју општине Кључ.

Данас су идентификовани Даринка Врачар, Драгица Мијатовић, Бошко Гороња и Душан Радовановић.

Даринка /Шпиро/ Врачар рођена 1914. године у мјесту Црквено, општина Кључ, нестала је 1995. године у Кључу, а њени посмртни остаци ексхумирани су 2016. године на локалном гробљу у мјесту Јарице у тој општини.

Драгица /Раде/ Мијатовић рођена 1963. године у Окучанима у Хрватској, нестала је 1995. године у мјесту Нова Варош у општини Окучани. Њени посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани у општини Окучани.

Бошко /Лазар/ Гороња рођен 1952. године у мјесту Горњи Орловци у општини Приједор, нестао је 1995. године у мјесту Рајићи општина Новска у Хрватској. Његови посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани.

Душан /Јован/ Радовановић рођен 1947. године у мјесту Шишава у општини Травник, нестао је 1995. године на подручју општине Кореница у Хрватској, а посмртни остаци ексхумирани су на локалном гробљу у мјесту Кореница.

Идентитет свих жртава утврђен је на темељу ДНК анализе, а идентитет су данас потврдили и чланови њихових породица.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=276040
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >