Институт за истраживање српских страдања у XX веку

Почетна страна
НАЈМАЊЕ 7.432 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају имена и презимена, места рођења и смрти - и још 856 несталих. То нису коначане бројке.
 
AddThis Social Bookmark Button
 

Укључите се...

Петнаестак година после завршетка рата у Босни и Херцеговини и поред дугогодишњих настојања да обухватимо све српске жртве, свесни смо да наша настојања још нису довела до потпуних резултата. 
 
Сматрамо да бисмо у вашу помоћ могли да успешније окончамо овај одговорни задатак и стога вам упућујемо позив да нам у томе помогнете.   Више...

Помозите

Позивамо Вас да уколико сте у могућности помогнете издања „Института за истраживање српских страдања“ у XX веку. 
 
За динарске и девизне уплате:
Текући рачун: 205-136879-52 
Комерцијална банка Београд
 

Идентификоване четири жртве српске националности Штампај Пошаљи
Среда, 01 новембар 2017
31/10/2017 |  16:07 ⇒ 16:08 | РТРС | Срна

У Заводу за судску медицину у Бањалуци данас су идентификоване четири жртве српске националности нестале у току протеклог рата на подручју Хрватске и у Кључу на подручју БиХ, саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Посмртни остаци данас идентификованих жртава ексхумирани су у ранијем периоду из гробља Врбовљани и у мјесту Кореница на подручју Хрватске, те из гробља Јарице на подручју општине Кључ.

Данас су идентификовани Даринка Врачар, Драгица Мијатовић, Бошко Гороња и Душан Радовановић.

Даринка /Шпиро/ Врачар рођена 1914. године у мјесту Црквено, општина Кључ, нестала је 1995. године у Кључу, а њени посмртни остаци ексхумирани су 2016. године на локалном гробљу у мјесту Јарице у тој општини.

Драгица /Раде/ Мијатовић рођена 1963. године у Окучанима у Хрватској, нестала је 1995. године у мјесту Нова Варош у општини Окучани. Њени посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани у општини Окучани.

Бошко /Лазар/ Гороња рођен 1952. године у мјесту Горњи Орловци у општини Приједор, нестао је 1995. године у мјесту Рајићи општина Новска у Хрватској. Његови посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани.

Душан /Јован/ Радовановић рођен 1947. године у мјесту Шишава у општини Травник, нестао је 1995. године на подручју општине Кореница у Хрватској, а посмртни остаци ексхумирани су на локалном гробљу у мјесту Кореница.

Идентитет свих жртава утврђен је на темељу ДНК анализе, а идентитет су данас потврдили и чланови њихових породица.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=276040
AddThis Social Bookmark Button
 
< Претходни   Следећи >